Adevărul despre averea criminalului din Caracal. Câți bani avea, de fapt, Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă, ”Monstrul din Caracal”, se află la Penitenciarul Jilava, acolo unde specialiștii vor stabili dacă avea sau nu discernământ atunci când a răpit, violat și ucis – conform propriei declarații – două adolescente. Anchetatorii încearcă să pună cap la cap toate ițele acestei tragice întâmplări, iar trecutul lui Gheorghe Dincă este un punct de reper fundamental.

Între 1994 și 2006, Gheorghe Dincă a fost un mic om de afaceri, conform libertatea.ro. La sfârșitul anului 2003, Gheorghe Dincă a solicitat eliberarea cazierului judiciar, motivul fiind… ”privatizarea”. Apoi, în 1994, el devine patron de SRL, având ca obiect de activitate “fabricarea cărămizilor, ţiglelor şi produselor pentru construcţii”. Firma “Geolen & 4 S.R.L.” a fost înregistrată chiar la adresa unde se presupune că au fost ucise Luiza și Alexandra, imobilul numit acum ”Casa Groazei”.

În anul 1998, obiectul de activitate al firmei deținute de Gheorghe Dincă este schimbat – “reparaţii auto şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor”. Între timp, ”Monstrul din Caracal” mărise și capitalul social al firmei (1.900.00 lei vechi). În anul 2006, firma lui Gheorghe Dincă a fost radiată de către stat – nu au fost depuse unele acte solicitate. De menționat că această casă în care a locuit Gheorghe Dincă a fost cumpărată, în 1994, de la… părinții săi.

În contractul de vânzare-cumpărare este trecută suma de 185.000 de lei. Conform aceluiași document, Gheorghe Dincă a declarat în faţa notarului că “din preţul vânzării stabilit la suma de 185.000 de lei, am achitat vânzătorilor suma de 20.000 de lei, iar pentru diferenţa de 165.000 de lei mă oblig să-i întreţin, cu toate mijloacele necesare traiului, pe tot restul vieţii, iar la deces le voi face cele necesare, după datini”.

Loading...